Одноденний автобусний екскурсійний тур «Буцький каньйон і Мегаполіси Трипілля»

22 Червень, 2017

Шановні друзі!  Профспілковий комітет організовує 1 липня 2017 року  одноденний автобусний екскурсійний тур «Буцький каньйон і Мегаполіси Трипілля».  Усіх, хто бажає взяти участь в екскурсії, просимо записатись у С.В.Яковицької (кім. 202).  Тривалість екскурсії 1 день.

Орієнтовна програма туру.

8:00 Збір групи. Виїзд автобусом з м. Києва.
11:30 Прибуття в Легедзине, Черкаська обл.
Початок екскурсії в Державному музеї «Трипільська Культура».
Історико-культурний заповідник об’єднав територію 12 поселень – колишніх трипільських мегаполісів. На місці деяких з них ми побуваємо і навіть побачимо справжні археологічні розкопки. До нас дійшли сліди тисяч поселень, цих величезних протоміст (до 500 га), а також досконала кераміка, форми та орнаменти якої розповідають про світогляд і всесвіту людини-творця. Трипільська культура досі є найбільшою таємницею європейської доісторії.
Ми побачимо і відвідаємо реконструйоване житло трипільців.
13:30 Переїзд в с. Тальянки
Село Тальянки відоме з XVII ст., Саме в цьому селі в XIX в. Київський Іонинський монастир створює тут скит, де будують храм, який ми оглядаємо.
За назвою цього села іменувалися найбільше в світі поселення трипільської культури епохи енеоліту, яке досліджується між селами Тальянки та Легедзине. Адміністрація Державного історико-культурного заповідника розташовується в селі Легедзине. Заповідник об’єднує 11 стародавніх поселень і Музей поселень-гігантів трипільської культури, з яким ми познайомимося.
Біля села оглядаємо пам’ятник загиблим собакам і бійцям-прикордонникам.
15:00 Переїзд в с. Буки
15: 00-17: 00 Екскурсія по Буцькому каньйону – справжньому маленькому фіорду в серці України. Фотосесія і купання для найсміливіших (в теплу пору року).
Так само можна влаштувати пікнік на природі (бутерброди і напої беруться з собою, бажано взяти покривала, каремати).
Мальовничий гранітний каньйон біля села Буки – одне з найкрасивіших місць України, і точно в десятці найбільш незвичайних. Кажуть, вік каньйону більше 2 млрд. років. Кожні 10-15 метрів рельєф скель змінюється і за кожним поворотом річки Гірський Тікич відкривається нове чудо.
17:00 Виїзд до Києва
20:30 Орієнтовне прибуття до Києва.

бук2 бук4 бук5 бук6

Напишіть відгук