Бюджетний процес продовжується

29 Січень, 2016
Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» фінансування НАН України по загальному фонду передбачено у обсязі 2054,2 млн.грн., що на 284,8 млн.грн. менше за відповідну суму 2015 року. Цих коштів не вистачає навіть на формування необхідного фонду оплати праці, не кажучи вже про видатки на оплату комунальних послуг.
       У зв’язку з цим НАН України готує подання пропозицій щодо внесення змін до Держбюджету поточного року, а саме: збільшення за рахунок загального фонду держбюджету фінансування НАН України для забезпечення розвитку пріоритетних напрямів наукових досліджень,  виплати заробітної плати працівникам та оновлення парку наукових приладів.
     Таку роботу необхідно здійснити у максимально стислі терміни,  враховуючи п.3 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» , про що свідчить і лист Міністерства фінансів країни (з текстом листа можна ознайомитись, перейшовши за посиланням).
     Одночасно профспілка і вся академічна громада має готуватись до активних акцій на підтримку обгрунтованих пропозицій нашої Академії.

Напишіть відгук